Tim Arhitektonskog fakulteta osvojio nagradu Petog crnogorskog salona arhitekture




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Arhitektonski tim u sastavu Ema Alihodžić Jašarović, Nemanja Milićević, Sanja Paunović Žarić i Marko Stjepčević, dobitnici su ovogodišnje nagrade petog po redu crnogorskog Salona arhitekture, za realizaciju u kategoriji enterijer, za projekat srednjovjekovnog utvrđenja Besac.

Tim arhitekata, od kojih je troje angažovano na Arhitektonskom falkultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, dobitnici su nagrade u kategoriji enterijer, za, kako se navodi u izvještaju žirija, veoma senzibilisan, i savremen pristup tretmanu graditeljskog naslieđa, uz složenu programsku šemu, a čiji rezultat ima širi društveni impakt.

Ovogodišnji Salon arhitekture, pod nazivom REarhitektura, otvorili su predsjednik Saveza arhitekata Crne Gore Nikola Radović i predsjednik Inženjerske komore Novica Mitrović. Salon će biti dostupan za javnost od 8. do 15. novembra 2022. godine, u prostorijama Moderne galerije gradskog muzeja Podgorice.

Pristiglo je preko šezdeset radova u nekoliko kategorija (realizacija, projekat, enterijer, konkursi, eksperiment….), a koje je žirirao eminentni tim stručnjaka iz Crne Gore i regiona, i to: Goran Andrein  iz ANDU architect studija (CG), Milka Gnjato iz studija Zabriski (SRB), Amir Vuk – Studio Zec (BiH), Kata Marunica (HR) i Jurij Sadar – SADAR+VUGA (Slo).

Grand Prix salona za projekat i realizaciju Osnovne škole "Novka Ubović" u Tološima, dobio je Studio 81000, dok je kategorija projekat i relaizacija pripala studiju Enforma, za projekat vinarije Frug Novi Sad, i rekonstrukciju kuće Lepetane, Tivat.

 

 

fotografije sa događaja potpisuje: Damjan Spasojević



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.