UO UCG: Reizabrana dekanka Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetlana Perović




UO UCG: Reizabrana dekanka Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetlana Perović

Управни одбор Унивезитета Црне Горе (УО УЦГ) реизабрао је данас за деканицу Архитектонског факултета проф. др  Светлану Перовић , за мандатни период од 2023. до 2026. године.

На сједници којом је предсједавала проф. др Рајка Глушица, Перовић је реизабрана на предлог Савета Архитектонског факултета, и уз позитивно мишљење ректора  Владимира Божовића .

Професорица Перовић је организаторка више студентских радионица и изложби, уз континуирану праксу објављивања радова студената. Под њеним менторством студенти су објавили велики број радова и освојили више награда на међународним салонима урбанизма. Активна је на међународној истраживачкој сцени, њено истраживачко интересовање укључује: урбану теорију, концептуални урбани дизајн, урбану регенерацију, будућност градова, трансдисциплинарну методологију у науци, едукацији и урбаној пракси. Међу бројним активностима истиче се учешће у ауторском писању пет интернационалних енциклопедија у издаваштву водећег међународног издавача САГЕ, те поглављима објављеним у двије научне монографије издавача Спрингера, као и двије међународне књиге студијског карактера, издате такође у Америци. Рецензент је научних радова у међународним часописима и књигама.

На данашњој седници УО УЦГ покренута је и процедура за избор директора Историјског института. Конкурс за избор директора/директорице Историјског института објављује се у Билтену Универзитета Црне Горе иу дневном листу који излази у Црној Гори. Пријаве на конкурс се подносе у року од 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу.  

На сједници УО УЦГ дискутовало се ио осталим тачкама дневног реда у домену редовног пословања Универзитета Црне Горе.

 

Фото: Архивски снимак



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.