Studijska posjeta Danilovgradu u sklopu predmeta Urbanističko projektovanje 1




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru nastave na predmetu Urbanističko projektovanje 1, studenti III godine imali su priliku da obiđu lokaciju (Ulicu Baja Sekulića), koja je predmet studentskog semestralnog zadatka, kao i da se upoznaju sa širim kontekstom predmetne lokacije (gradskim jezgrom Danilovgrada).

Posjeta je organizovana 5. oktobra 2023.god., pod mentorstvom predmetnog nastavnika prof.dr Svetlane Perović i saradnica u nastavi dr Sanje Savić, dr Jelene Bajić Šestović i dr Nevene Mašanović.

Danijela Mijajlović, glavni gradski arhitekta Opštine Danilovgrad, upoznala je studente sa kratkim istorijatom i genezom glavne gradske ulice, identitetskim obilježjima iste, te ukazala na važne smjernice i ograničenja koja su definisana važećim planskim dokumentima.

Prijemu nastavničkog kadra i studenata u zgradi Opštine Danilovgrad, pristustvovao je i v.d. Sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Ivan Lakić, koji je pozdravio sve prisutne i poželio uspješan nastavak saradnje sa Arhitektonskim fakultetom u Podgorici, koji je ozvaničen potpisivanjem Memoranduma o saradnji između fakulteta i Opštine Danilovgrad.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.