Studenti Arhitektonskog fakulteta predložiće idejna rešenja u svrhu adaptacije jedinica ZHMP Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto: PR Služba Ministarstva zdravlja

Dekanka Arhitektonskog fakulteta UCG, prof.dr Svetlana Perović, Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić  i Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Prim Mr Sci. Dr med. Vuk Niković, potpisali su u Ministarstvu zdravlja Memorandum o saradnji.

Ovo će biti primjer uspješne saradnje Ministarstva zdravlja i akademske zajednice – Arhitektonskog fakulteta,  u cilju uspostavljanja dugoročnog partnerstva koje se temelji na zajedničkim aktivnostima i iskorišćavanju potencijala akademske zajednice na obostrani interes.

Studenti četvrte godine fakulteta pod mentorstvom prof.dr Veljka Radulovića, dr Sanje Paunović Žarić i MSc Nikoline Sekulović, radiće u ovoj studijskoj godini na predlozima rešenja za adaptaciju jedinica Hitne medicinske pomoći u Zeti, Danilovgradu i Mojkovcu. 

Ovi je prvi put da javna zdravstvena ustanova sarađuje sa akademskom zajednicom, sa ciljem da se unaprijede postojeći prostorni kapaciteti hitne medicinske pomoći, kroz dizajn enterijera prostornih jedinica zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.  

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.