Uspjeh budućih arhitekata: Prve nagrade studentima Arhitektonskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na 32. Međunarodnom Salonu urbanizma, koji je otvoren 8. novembra u Nišu, studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore ostvarili su zapažen uspjeh.  Salon je međunarodnog karaktera i predstavlja tradicionalnu godišnju manifestaciju u okviru koje se predstavljaju najznačajnija aktuelna ostvarenja iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacije.

U okviru kategorije Studentski radovi, selekciona komisija je nakon prijema velikog broja radova, prihvatila ukupno trideset sa različitih univerziteta, koji su bili dio izložbene postavke i konkurisali za nagradu. Arhitektonski fakultet se na izložbi predstavio sa devet studentskih radova, od kojih su čak četiri rada nagradjena.

Prva nagrada pripala je studentkinji Lejli Hadžibegović za rad „Kolektivno stanovanje“. Mentori na njenom projektu bili su doc. dr Vladimir Bojković i dr Jelena Bajić Šestović. Drugu nagradu, kao i priznanje Salona, osvojili su Nikola Franeta i Luka Vojinović za rad „Pametno turističko naselje, Virpazar“, a koji je urađen uz mentorstvo prof. dr Svetlane Perović i dr Nevene Mašanović. Treća nagrada pripala je studentkinjama Anji Konatar i Dušici Božanović za rad na temu „Reaktivacija prostornog nasljeđa Podgorice kroz hologramsku interpretaciju. Studija slučaja: Stara Varoš“. Njihovi mentori bili su prof. dr Svetlana Perović i dr Jelena Bajić Šestović.

Sve pohvale i studentima Irinai Kusovac, Sari Stijepović, Ognjenu Mandić, Nikolini Cvijović, Dejani Zindović, Ismetu Batilović, Sofiji Poleksić, Tripku Janjić, Nikoli Zvizdić, Teodori Šćepanović, Ivani Ivanović i Aleksandri Pavićević, koji su prošli selekciju Salona urbanizma, te na najbolji način predstavljali Arhitektonski fakultet.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.