Najava: Gostovanje Krešimira Rogine istaknutog hrvatskog arhitekte




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U četvrtak, 4. aprila 2024. godine, na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u 11 sati, biće održano gostujuće predavanje istaknutog hrvatskog arhitekte Krešimira Rogine. Predavanje pod nazivom "Grad kao aplikacija: na primjeru revitalizacije Bloka 19 u Zagrebu" organizovano je na inicijativu dekanke fakulteta, prof. dr Svetlane Perović.

Krešimir Rogina, poznat po svom inovativnom pristupu arhitekturi, predstaviće koncept revitalizacije urbanog prostora upotrebom tehnologije, uz poseban osvrt na projekat Bloka 19 u Zagrebu. Razmatranje dinamičkih promjena u strukturi grada kroz korpuskularizaciju prostora i korištenje aplikacija, ističe novi pogled na obnovu i adaptaciju gradskog tkiva.

Pored toga, Rogina će u petak, 5. aprila, u 12 sati u Centru za kulturu na Cetinju predstaviti svoju novu knjišku tetralogiju, s fokusom na najnovije izdanje "Kvadrimpendij doktora Herenowa / Svesaditu / Jedan/Jedan". Autor, poznat po svojoj izjavi "danas riječ govori više od hiljadu slika" sa Venecijanskog bijenala 2018. godine, podijeliće primjerke svoje najnovije knjige posjetiocima, naglašavajući da su "najbolje stvari besplatne".

Za sve zainteresovane, ovo će biti jedinstvena prilika da iz prve ruke čuju o najnovijim trendovima u arhitekturi i urbanizmu, kao i da se upoznaju s literarnim radom Krešimira Rogine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.