Studentska posjeta Skupštini Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru predmeta Zemljišna politika i pravna regulativa, pod mentorstvom doc. dr Vladimira Bojkovića i doc. dr Sanjom Savić, datuma 18.4.2024. godine studenti četvrte godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, imali su priliku posjetiti prostorije Skupštine Crne Gore.

Kroz program Otvoreni parlament, u prostorijama najvišeg zakonodavnog doma Crne Gore (Plenarna sala, ostale sale i saloni, prostorije sa vrijednom zbirkom umjetničkih slika najpoznatijih autora sa ovih prostora i kolekcijom protokolarnih poklona) studentima je približen način funkcionisanja crnogorskog parlamenta.

S obzirom na ulogu zemljišne politike i pravne regulative na prostorni razvoj države, u pratnji osoblja Skupštine Crne Gore i uz obraćanje generalnog sekretara Skupštine Crne Gore Aleksandra Klarića, studentima je opisana uloga radnih tijela, kao i proceduralnih pravila u donošenju krovnih prostorno-planskih dokumenata i relevantnih zakona u oblasti urbanizma i arhitekture Crne Gore.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.