Arhitektonski fakultet, 09.05.2019

Prof.dr Osman Balaban u posjeti Arhitektonskom fakultetuProf. dr Osman Balaban sa Middle East Technical University(METU) u Ankari, Turska  boravio je u dvodnevnoj posjeti Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, gdje je sa dekanom fakulteta prof.dr Svetislavom G. Popovićem, prodekanima, doc.dr Slavicom Stamatović Vučković, doc.dr Svetlanom Perović, prof.dr Ilijom Laloševićem i prof.dr Rifatom Alihodžićem, razgovarao o mogućnostima saradnje arhitektonskih fakulteta u Ankari i Podgorici, raznolikim projektnim aktivnostima, te razmjeni studenata i akademskog osoblja.

Prof. Balaban održao je predavanje, u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, na temu: "Construczion-Led  Economy and the Future of Cities in Turkey".

Dr Osman Balaban je vanredni profesor urbanističkog planiranja na Middle East Technical Univerzitetu (METU) u Ankari. Doktorirao je u oblasti prostornog planiranja (2008) i magistrirao u oblasti urbanih politika (2000) na METU.Dr Balaban je radio kao postdoktorski istraživač na Univerzitetu Ujedinjenih nacija - Institut za napredne studije (UNU-IAS) u Yokohami, Japan. Njegovi istraživački i nastavni interesi uključuju urbanu politiku, politiku zaštite okoline, urbanizam s niskom emisijom CO2 i odnos između građevinske politike i urbanog razvoja.  Dr Balaban je objavio nekoliko radova u recenziranim časopisima i uređenim knjigama. Glavni je urednik časopisa "METU Journal of the Faculty of Architecture" koji se nalazi na referentnoj A&HCI listi časopisa.

Broj posjeta : 385