Predavanje Mitesh Dixit




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Arhitekta Mitesh Dixit, professor na Syracuse Univerzitetu u Njujorku i osnivač DOMAIN office studija sa sjedištem u Njujorku i Beogradu, održaće predavanje pod nazivom “Material Contours - Architecture as Territory”.

Ponedjeljak, 23.12.2019., 12h, SKC UCG , ul. Baku 1 (kod Studentskog doma), Podgorica.

„Teritorija je istorijsko pitanje: proizvedeno, izmjenjivo i fluidno. To je geografsko […] Riječ, pojam i praksa, gdje se odnos između njih može shvatiti samo genealoški. To je političko pitanje, ali u širem smislu: ekonomsko, strateško, pravno i tehničko. " Stuart Elden, Zemlja, teren, teritorija, 2010.

Kontekstualno pozicioniranje, bilo prostorno ili ideološko, uvijek je definisalo relevantnost arhitekture. Koristeći različite tipove kritika, analizu izvedenu iz hermeneutike, tradicionalnih arhitektonskih tehnika i što je najkritičnije, kolaps različitih disciplina u jedinstvenu arhitektonsku metodu, predavanje Mitesha Dixit-a će pokušati razviti kohezivno razumijevanje izgrađene okoline kroz koncept konteksta. Kroz niz projekata koji djeluju kroz više mjerila i medija, Dixit će ilustrovati kako se dizajn, geografija, politikologija i filozofija integrišu u cilju identifikacije i prikazivanja fizičkih, ekonomskih i socio-političkih situacija. Dixitovo predavanje prikazaće ovu integrativnu istraživačku metodu upravo kao Arhitekturu kao teritoriju.

Dobrodošli!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.