Realizovano prvo gostujuće interaktivno online predavanje






























Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u utorak, 24.03.2020. uspješno je realizovano prvo interaktivno online predavanje godujuće profesorke prof.dr Milene Stavrić sa Arhitektonskog fakulteta  Tehničkog univerziteta u Gracu. 

Predavanje naslovljeno "From Co-design to Digital Fabrication", pratio je veliki broj studenata, kao i profesori i saradnici, koji su imali priliku da se ukratko upoznaju sa fakultetom u Gracu, mogućnostima studiranja na istom, kao i aktivnostima koje prof. Stavrić realizuje sa studentima iz oblasti kodizajna i digitalne produkcije.

Na kraju predavanja, prodekanka za nastavu, doc.dr Svetlana Perović, uručila je profesorki Stavrić sertifikat o realizovanom predavanju, koji potpisuje dekan fakulteta, prof.dr Svetislav G. Popović, uz zahvalnost što se odazvala pozivu da gostuje, naročito u aktuelnim okolnostima.

U nastavku prenosimo i  impresije studentkinja prve godine o samom predavanju.

"Prisustvovati predavanjima prof. Stravic bilo je jedno inspirativno iskustvo. Slušati kako studenti i profesori funkcionišu u drugoj državi bilo je jako zanimljivo. Vrijedi da svaki student posluša isto, ne bi li dobio dodatne energije i inspiracije. Željno isčekujem sledece predavanje prof. Stravic", navela je studentkinja Darja Vujovic . 

"Predavanje je bilo jako korisno, jer smo imali prilike da čujemo i vidimo na koji nacin kolege iz druge zemlje rade. Vjerujem da je kolege sa našeg fakulteta, kao što je mene, podstaklo na razmišljanje kako je sve moguće primijeniti stečeno znanje u nešto što je nama u ovom trenutku nemoguće.
Takođe bih željela da kazem da mi je bilo veliko zadovoljstvo slušati profesorku Stavrić i nadam se da cemo imati prilike slušati je opet", istakla je studentkinja  Milica Labudovic.

Prethodna najava:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1230/objava/66657-interaktivno-gostujuce-predavanje-profesorice-stavric-sa-tehnickog-univerziteta-u-gracu-24-marta

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.