Arhitektonski fakultet, 03.05.2020

Objavljena knjiga apstrakata: GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Podgorica, MontenegroX

U organizaciji Univerziteta Crne Gore, univerzitskih jedinica: Filozofskog fakulteta – studijskog programa za Geografiju, Biotehničkog i Arhitektonskog fakulteta u toku je organizacija Međunarodne konferencije GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Montenegro. Polazeći od dobrih iskustava i odličnih postigunitih rezultata organizovanja međunaronih konferencija od strane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Prirodno-matematičkog i Građevinskog fakulteta, te drugih univerzitetskih jedinica, tim zadužen za organizaciju ove Konferencije, podržan od strane prof. dr Danila Nikolića, rektora i prof. dr Duška Bjelice, predsjednika U.O. UCG, inače rukovodilaca Počasnog odbora Konferencije, te dekana Popovića (AF), Barovića (FF) i Markovićke (BTF), članova Naučnog i Organizacionog odbora, danas je završio jednu značajnu fazu u organizaciji ovog Skupa: upravo je izasao nacrt Knjige apstrakata na preko 200 stranica sa prilozima autora sa svih meridijana.

Knjiga apstrakata je dostupna na web strnici Konferencije na linku www.gea.ucg.ac.me

Naučni odbor Konfrencije je odredio tranzicioni period od 1. do 5. maja 2020. godine u kom se mole autori sa Univerziteta Crne Gore da urade još jednu provjeru svojih naučnih priloga i dalje pristupe predavanju radova koji će bii uvršteni u Zbornik radova Konferencije, a odabrani radovi u nekoliko naučnih časopisa koji se nalaze u Web of Science i Scopus bazama.   

Međunarodna GEA (Geo Eco-Eco Agro) konferencija zamišljena je kao događaj na kojem će istraživači iz oblasti geonauka, ekologije, ekonomije i poljoprivrede, kao i područja eko-arhitekture i ruralne arhitekture, predstaviti svoje radove. Cilj konferencije je da bude razlog susreta zainteresovanih naučnika iz gotovo cijelog svijeta, koji će razmjenjivati iskustva, mišljenja i ideje o temama koje će biti predmet rada konferencije. Tim Međunarodne GEA (Geo Eco-Eco Agro) konferencije nastoji objedniti istraživanja i prakse. Ideja je uspostavljanje novih mostova između istraživača iz regiona i šire; da se upoznaju i ostanu povezani.

Nučni odbor GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Montenegro

Broj posjeta : 1239