Arhitektonski fakultet, 19.05.2020

Odložena najveća svjetska smotra arhitekture La Biennale di Venezia za 2021. godinuNa  sastanku održanom 18.maja 2020. na kojem su učestvovali organizatori Bijenala arhitekture u Veneciji  (La Biennale di Venezia) i preko 200 predstavnika iz 62 planirane zemlje učesnice  ovogodišnje 17. međunarodne izložbe, predsjednik Bijenala Roberto Cicutto objavio je da je Bijenale arhitekture u Veneciji  pomjereno za 2021. godinu. 

Bijenale arhitekture u Veneciji je prema prvobitnom planu trebalo da bude otvoreno 23. maja 2020. u trajanju od šest mjeseci, ali zbog situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19, postavljen je  novi termin otvaranja, 29. avgusta 2020. i u skraćenom trajanju izložbe na tri mjeseca. 

U današnjoj interaktivnoj onlajn komunikaciji  organizatora Bijenala i predstavnika zemalja učesnica, saopšten je   novi datum otvaranja 17. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji, 22. maj 2021. godine, u trajanju izložbe od šest mjeseci, do 21. novembra 2021. Odluku su podržali predstavnici zemalja učesnica.

Na sastanku je govorio i kustos Hashim Sarkis, inače dekan arhitekture prestižnog Masačusets tehnološkog instituta (MIT - Massachusetts Institute of Technology), kao i predstavnici  zemalja učesnica.

Detaljnija informacija je dostupna na zvaničnoj veb stranici Bijenala.

https://www.labiennale.org/en/news/new-dates-biennale-architettura-and-biennale-arte

Podsjećamo da su izabrani predstavnici Crne Gore na ovogodišnjem bijenalu arhitekture u Veneciji,  komesar Dragan Vuković, glavni državni arhitekta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kustosica, doc. dr Svetlana K. Perović, sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i izlagači Vasilija Abramović, Ruairi Glynn i Parker Heyl, sa vodećeg fakulteta  arhitekture u svijetu, Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL-University College London).

Broj posjeta : 420