Odložena najveća svjetska smotra arhitekture La Biennale di Venezia za 2021. godinu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na  sastanku održanom 18.maja 2020. na kojem su učestvovali organizatori Bijenala arhitekture u Veneciji  (La Biennale di Venezia) i preko 200 predstavnika iz 62 planirane zemlje učesnice  ovogodišnje 17. međunarodne izložbe, predsjednik Bijenala Roberto Cicutto objavio je da je Bijenale arhitekture u Veneciji  pomjereno za 2021. godinu. 

Bijenale arhitekture u Veneciji je prema prvobitnom planu trebalo da bude otvoreno 23. maja 2020. u trajanju od šest mjeseci, ali zbog situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19, postavljen je  novi termin otvaranja, 29. avgusta 2020. i u skraćenom trajanju izložbe na tri mjeseca. 

U današnjoj interaktivnoj onlajn komunikaciji  organizatora Bijenala i predstavnika zemalja učesnica, saopšten je   novi datum otvaranja 17. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji, 22. maj 2021. godine, u trajanju izložbe od šest mjeseci, do 21. novembra 2021. Odluku su podržali predstavnici zemalja učesnica.

Na sastanku je govorio i kustos Hashim Sarkis, inače dekan arhitekture prestižnog Masačusets tehnološkog instituta (MIT - Massachusetts Institute of Technology), kao i predstavnici  zemalja učesnica.

Detaljnija informacija je dostupna na zvaničnoj veb stranici Bijenala.

https://www.labiennale.org/en/news/new-dates-biennale-architettura-and-biennale-arte

Podsjećamo da su izabrani predstavnici Crne Gore na ovogodišnjem bijenalu arhitekture u Veneciji,  komesar Dragan Vuković, glavni državni arhitekta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kustosica, doc. dr Svetlana K. Perović, sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i izlagači Vasilija Abramović, Ruairi Glynn i Parker Heyl, sa vodećeg fakulteta  arhitekture u svijetu, Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL-University College London).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.