Arhitektonski fakultet, 28.09.2017

Saradnja sa Opštinom ŠavnikU saradnji Arhitektonskog fakulteta sa Opštinom Šavnik studenti postdiplomskih specijalističkih studija, u sklopu predmeta Sintezni urbanistički projekat 1, pod mentorstvom prof. dr Svetislava G. Popovića i doc.dr Svetlane K. Perović i sa saradnicama MSc Jelenom Bajić Šestović i MSc Sanjom Vlahović, boravili su na jednodnevnoj radionici  u opštini Šavnik.

Kroz istraživanje aktuelnih specifičnosti  naselja Boan, studenti su „na terenu“ bilježili prirodne vrijednosti koje dominiraju ovim područjem, urbanističke i arhitektonske prednosti i nedostatke naselja u razvoju, upoznali su se sa demografskim specifičnostima mjesta i razlozima redukcije stanovništva kroz vrijeme.

Identifikovanje brojnih potencijala naselja, kroz individualna istraživanja i anketiranje korisnika prostora, poslužiće studentima da predlože  urbanističko-arhitektonske  pravce razvoja naselja Boan, kroz svoj semestralni rad na fakultetu.

Predsjednik Opštine Mijomir Vujačić je primio studente,  profesore i saradnike i izrazio otvorenost za saradnju između Arhitektonskog fakulteta i Opštine Šavnik.  Razmatrani su mogući pravci zajedničkih aktivnosti i usaglašeni konkretni oblici saradnje.

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print