Prijemni ispit uspješno realizovan: Popunjena mjesta na Arhitektonskom fakultetu u prvom upisnom roku




Prijemni ispit uspješno realizovan: Popunjena mjesta na Arhitektonskom fakultetu u prvom upisnom roku

Izrazito interesovanje za studije Arhitekture, te uspješno realizovan prijemni ispit, obezbijedili su da se popuni Konkursom raspoloživi broj mjesta na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, već u prvom upisnom roku.  

Prodekan za nastavu ovog fakulteta prof. dr Svetlana Perović navodi da visok procenat uspješnosti kandidata na prijemnom ispitu od 71%, ukazuje na to da pored specifičnosti istog i koji podrazumijeva prethodnu pripremu, kandidati koji se opredjeljuju za Arhitektonski fakultet, dolaze spremni i najčešće ne razmišljaju o alternativi.

„Nerijetko sImagelušamo od onih koji se ne upišu, da će iznova, sljedeće godine, aplicirati i to je važan  pokazatelj da na Arhitektonskom fakultetu studiraju dominantno oni kojima je to jedini izbor. Ono što nas svake godine neprijatno iznenadi je činjenica da više kandidata koji su nosioci diplome Luča ne položi prijemni ispit. Ove godine 11 kandidata nije uspjelo u tome“, kazala je Perović.

Međutim, dodaje ona, ostaje žaljenje zbog onih aplikanata koji su položili kvalifikacioni ispit, a našli su se “ispod crte”.

„Iako je licencom omogućen upis i do 80 kandidata, ograničeni prostorni i kadrovski kapaciteti nam ne dozvoljavaju da upišemo više od Konkursom definisanog broja. Podsjećam da je u  studijskoj 2020/21.godini  propisano  60 kandidata za upis na Arhitektonski fakultet“, zaključuje Perović.

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/popunjena-mjesta-na-arhitektonskom-fakultetu-u-prvom-upisnom-roku

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/286044/na-arhitektonskom-popunjena-sva-mjesta.html

https://www.antenam.net/drustvo/164948-popunjena-mjesta-na-arhitektonskom-fakultetu-11-luca-nije-polozilo-prijemni

https://mondo.me/Info/Drustvo/a854257/Na-Arhitektonskom-fakultetu-popunjena-sva-mjesta-u-prvom-roku.html

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.