Arhitektonski fakultet, 30.07.2020

Bijenale arhitekture u Veneciji 2021: Katalog nastupa Crne Gore: Rok za slanje interdisciplinarnih doprinosa ističe u avgustuX

Poštovane kolege,

Nakon odlaganja 17.Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji za 2021. godinu, produžen je rok za slanje doprinosa za katalog nastupa Crne Gore na Bijenalu, do 15.avgusta 2020.

Međunarodna izložba arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia) najvažniji je globalni događaj koji prezentuje  savremena  dostignuća i tendencije u oblasti arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva.

Kustos Bijenala arhitekture u Veneciji 2020. Hašim Sarkis naslovio je izložbu "Kako ćemo živjeti zajedno?" (https://www.labiennale.org/en/architecture/2021).

Crnogorsko učešće na ovogodišnjoj izložbi teoretski je artikulisala kustosica nacionalnog  paviljona Svetlana K. Perović, u okviru opšte teme kustosa Sarkisa i nosi naziv "Ka transaktivnoj prostornoj percepciji".

Interaktivnu instalaciju, izabranu na međunarodnom konkursu, kreirali su Vasilija Abramović, Ruairi Glin i Parker Hejl, sa vodećeg univerziteta u svijetu iz oblasti arhitekture, Bartlet škole arhitekture (UCL).  Instalacija "SYNTONY", biće izložena u paviljonu Crne Gore u Veneciji od 22.maja do 21. novembra 2021. (http://www.interactivearchitecture.org/syntony.html).

Iz priloga možete preuzeti detaljni poziv za interdisciplinarne doprinose.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Radujemo se vašem vrijednom doprinosu.

 

Svetlana K. Perović,

Arhitektonski fakultet, Univerzitet Crne Gore

Kustosica Crnogorskog paviljona,

Bijenale arhitekture u Veneciji 2021.

e:svetlana.perovic@ucg.ac.me

Dokumenti

Broj posjeta : 294