Gostujuće onlajn predavanje: Od dizajna do fabrikacije 16.12.2020.




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Onlajn gostujuće predavanje pod nazivom " Od dizajna do fabrikacije", prof.dr Vesne Stojaković, biće realizovano u srijedu, 16.12.2020.sa početkom u 18h. 

Kratak presjek predavanja:

Oblikovanje korišćenjem savremenih digitalnih alata omogućava generisanje nesvakidašnjih i novih dizajnerskih rešenja koja na drugačiji način ne bi mogla biti osmišljena niti izvedena. Kako je ovakav način oblikovanja još uvek u povoju, upotreba digitalnih tehnologija otvara put ka originalnim i zanimljivim rešenjima. Iako se složena i neuobičajena dizajnerska rešenja često povezuju sa komplikovanom izradom, korišćenjem savremenih tehnologija ona se mogu jednostavno i efikasno napraviti od ekonomičnih i široko dostupnih proizvoda.

Dr Vesna Stojaković  je vanredni profesor na Departmanu za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu. Učestvuje u nastavi iz oblasti primjene digitalnih alata u arhitekturi i dizajnu - arhitektonske geometrije, računarske grafike, arhitektonske vizualizacije i fabrikacije u arhitekturi. Autor je više od 50 naučnih radova i učestvovala je i na mnogim umjetničkim i istraživačkim projektima. Jedan je od osnivača Centra za digitalni dizajn u okviru kojeg su postignuti značajni rezultati iz oblasti primjene digitalnih tehnlogija u arhitekturi, urbanizmu, umetnosti i dizajnu.

Centar za digitalni dizajn www.arhns.uns.ac.rs/cdd

Predavanje će biti realizovano preko platforme zoom.us

Link za pristup predavanju: 

https://us02web.zoom.us/j/88620411195?pwd=aWxmSnJvNDFTOWJkTnh3Lzd4ak1tZz09

Meeting ID: 886 2041 1195

Passcode: 726959

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.