Filološki fakultet, 01.02.2021

Na Filološkom fakultetu UCG za „korona” ispitni rok mali broj prijavljenih studenata   X

Na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore januarsko-februarski rok odvija se bez većih promjena u odnosu na ispitne rokove prethodnih godina, prema rasporedu koji je istaknut na sajtu krajem prošle godine.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta doc. dr Zdravko Babić kazao je da s obzirom na to da se u izmijenjenom režimu nastava izvodila skoro čitava dva semestra, kao i da su u takvim okolnostima uspješno realizovana prethodna dva ispitna roka, ne očekuju da će imati bilo kakvih problema da se i ovaj ispitni rok uspješno privede kraju.

„KomunikacijImagea između studenata i profesora u novonastalim okolnostima je podignuta na viši nivo, pa van okvira zvaničnih obavještenja i rasporeda održavanja ispita studenti i profesori uspješno usaglašavaju eventualne dodatne izmjene. U skladu sa preporukama iz Rektorata UCG, u prvoj radnoj sedmici u januaru realizovani su kolokvijumi za one predmete za koje kolokvijumi nisu održani u terminima predviđenim akademskim kalendarom. Poštuju se sve mjere kako se ne bi ugrozilo zdravlje studenata ili zaposlenih i u odnosu na prostorne kapacitete studenti brojnijih studijskih programa i studenti koji polažu neke opšte predmete dijele se na grupe”, kazao je Babić.

Odluku Senata UCG, kojom se odobrava dodatni ispitni rok u martu studentima koji zbog obaveznih mjera samoizolacije, uzrokovanih  virusom COVID-19, nijesu bili u mogućnosti da polažu završni ispit, na ovom fakultetu pozdravili su i studenti i profesori. Ipak, prodekan Babić kaže da se na Fakultetu nadaju da tu mogućnost neće morati da koristi veliki broj studenata.

 „Do sada je pristiglo svega nekoliko zahtjeva sa potpunom dokumentacijom za polaganje ispita u tom roku i sudeći po tome ne očekujemo da će u tom roku biti veliki broj studenata. Svaki student koji dostavi odgovarajuću dokumentaciju, u skladu sa odlukom Senata koja se nalazi na sajtu Filološkog fakulteta, imaće priliku da polaže jedan ili više ispita na isti način kao što se polaganje organizuje u redovnim rokovima. Po završetku redovnog roka i nakon što budu odobreni svi opravdani zahtjevi, izradićemo raspored polaganja ispita o čemu će studenti biti blagovremeno obaviješteni putem sajta Filološkog fakulteta”, najavio je Babić.  

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/na-filoloskom-fakultetu-korona-ispitni-rok-mali-broj-prijavljenih-studenata/

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-filoloskom-fakultetu-za-korona-ispitni-rok-mali-broj-prijavljenih-studenata

https://www.antenam.net/drustvo/187589-na-filoloskom-fakultetu-ucg-za-korona-ispitni-rok-mali-broj-prijavljenih-studenata

https://fosmedia.me/infos/drustvo/na-filoloskom-fakultetu-za-korona-ispitni-rok-mali-broj-prijavljenih-studenata

 

Dokumenti

Broj posjeta : 579