Pozorišna radionica na njemačkom jeziku „Abschluss – und dann?!“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Učenici tzv.“PASCH-škola“ (škole, prartneri budućnosti, inicijativa Ministarstva spoljnjih poslova Savezne Republike Njemačke) iz Crne Gore, imali su mogućnost da u srijedu,  27. aprila 2022, uzmu učešće u pozorišnoj radionici na Filološkom fakultetu u Nikšiću.   

Naime, učenici iz Nikšića, Podgorice, Berana i Ulcinja, njih 18, su se se na zabavan, kreativan i komunikativan način  bavili pitanjima vezanim za svoj život nakon mature. Kroz pozorišno-pedagoške vježbe suočili su se sa svojim željama, talentima i ciljevima i na kraju kroz kratku predstavu prezentovali saznanja koja su stekli toga dana.

Radionicu je vodila Jelena Gojić, pozorišna pedagoškinja, nastavnica njemačkog jezika i stručni saradnik na katedri za njemački jezik i književnost na Fakultetu za filologiju i umjetnost u Kragujevcu. Događaj je organizovao i sproveo DAAD, ZfA i Geteov Institut iz Beograda.

Pored teorijskog i praktičnog dijela, učesnici su imali priliku da upozanju Filološki fakultet, studente i Odsjek za njemački jezik i književnost. Ujedno se razgovaralo o mogućnostima i stvorila se svijest o tome, šta im zapravo nudi učenje njemačkog jezika.

Svi učesnici su bili vidno oduševljeni mogućnošću da se jezikom bave iz sasvim drugačije perspektive a istovremeno samim sobom i svojom budućnošću. Za studente master studija radionica je takođe bila interesantna, jer su mogli da se upoznaju sa pozorišno-pedagoškim pristupom u učenju stranih jezika.

© Goethe-Institut Belgrad, Foto: DMS Solutions



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.