Prof. dr Tatjana Đurišić Bečanović i dr Milena Burić na međunarodnoj konferenciji COAST u Herceg-Novom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Herceg-Novom je, u organizaciji Fakulteta za menadžment, u periodu od 26. do 29. maja 2022. godine održana međunarodna konferencija o dostignućima u nauci i tehnologiji – COAST (Conference on Advances in Science and Technology), na kojoj su po pozivu učestvovale prof. dr Tatjana Đurišić-Bečanović i dr Milena Burić sa Filološkog fakulteta.

Konferencija je okupila veliki broj naučnika i istraživača iz regiona i svijeta koji su u okviru pet tematskih sekcija prezentovali rezultate svojih naučnih i stručnih istraživanja, kao i razvojne i proizvodne projekte i programe.

Radni dio konferencije počeo je plenarnim predavanjima prof. dr Tatajane Đurišić-Bečanović Prostorni kodovi u crnogorskoj književnosti i kulturi i prof. dr Dušana Đurića Crossing the Chasm with Ayzen Theory of Planned Behaviour (Medicinski fakultet Univerziteta u Kragujevcu). Milena Burić je u okviru sekcije Humanističke nauke izložila svoj referat o profesijskim imenicama ženskog roda u kontekstu rodno nediskriminatornog jezika.

Knjiga apstrakta je već štampana, a u planu je i objavljivanje zbornika recenziranih radova. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.