Doktorandkinja Filološkog fakulteta u najužem izboru takmičenja More riječi




Doktorandkinja Filološkog fakulteta u najužem izboru takmičenja More riječi

Međunarodni žiri, u okviru književnog konkursa za mlade "More riječi" (eng. A Sea of Words), koji već petnaestu godinu zaredom realizuje Evropski mediteranski institut (IEMed) u saradnji sa Fondacijom „Ana Lindt", odabrao je 10 najboljih kratkih priča autora iz 25 različitih evromediteranskih zemalja, među kojima je mr Tijana Rakočević, doktorandkinja sa SP Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Ovogodišnje izdanje bilo je posvećeno borbi za ravnopravnost polova. U prvom kvalifikacionom krugu našle su se 152 priče, a u drugom je bilo njih 45.

Deset autora, među njima i mr Tijana Rakočević, biće pozvano da 25. i 26. novembra 2022. godine učestvuje u ceremoniji proglašenja laureata, koja će se održati u Barseloni. U finalu takmičenja našli su se i autori iz Alžira, Češke Republike, Italije, Jordana, Bosne i Hercegovine, Italije, Palestine, Sirije i Tunisa.

Odabrani radovi biće objavljeni u digitalnoj publikaciji sa tekstovima na maternjem jeziku i u prevodu na engleski jezik.

Više detalja na: https://www.iemed.org/news/announcing-the-winners-of-a-sea-of-words-2022/ 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.