Filološkom fakultetu UCG dodijeljena plaketa za kvalitet i uspješnu realizaciju Modula Žan Mone




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Izvršna agencija Evropske komisije za obrazovanje i kulturu (EACEA) nagradila je Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore plaketom Modul Žan Mone 2021-2024. Plaketa se dodjeljuje u znak priznanja za uspješnu realizaciju projekta u okviru Erasmus + programa iz akcije Žan Mone pod nazivom: Multidisciplinarne studije o integracijama i migracijama kroz interkulturalni dijalog – EMIMI.

Ovim priznanjem nagrađuje se doprinos Filološkog fakulteta razvoju evropskih studija sa fokusom na evropske integracije. Istovremeno, plaketa predstavlja oznaku izvrsnosti koja obezbjeđuje vidljivost Žan Mone akcije u instituciji i izvan nje.

Filološki fakultet uputio je poziv za upis druge generacije studenata Modula Žan Mone proširivši ciljnu grupu na studente svih fakultetskih jedinica UCG.

Modul EMIMI omogućava studentima Filološkog i Filozofskog fakulteta UCG da steknu znanja o temama iz oblasti evropskih studija u okviru sljedećih predmeta: Istorijski kontekst migracija i interkulturnog dijaloga u Crnoj Gori, Institucionalni razvoj ideje o evropskoj integraciji, Evropsko radno pravo, Evropsko javno mnjenje o migracijama, Finansijska tržišta i ekonomske migracije, Uloga značajnih istorijskih epoha, sporazuma, ličnosti, frankofonije i crnogorske dijaspore u stvaranju evropskih vrijednosti, Jezički i prevodilački aspekti evropskih integracija, Evropske integracije i migracije u medijskom i političkom diskursu, Poresko i budzetsko pravo EU.

U realizaciji modula EMIMI učestvuju predavači sa Fakulteta političkih nauka, Ekonomskog, Filozofskog, Pravnog i Filološkog fakulteta. Pored toga, Modul Žan Mone EMIMI nastoji da implementira koncepte inkluzivnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

Kordinatorka projekta je doc. dr Sonja Špadijer

Više informacija o projektu, aktivnostima, predavačima i silabusima dostupno OVDJE

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.