Dijana Damjanović, najbolji student Filološkog fakulteta za studijsku 2019/20. godinu




Dijana Damjanović, najbolji student Filološkog fakulteta za studijsku 2019/20. godinu

Studentkinja Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Francuski jezik i književnost, Dijana Damjanović (10.00) proglašena je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

Za Dijanu, ovo priznanje je podstrek za dalji trudi i napredovanje, dokaz da se trud isplati i da je napravila pravi izbor pri odabiru studijskog programa.

„Bavljenje bilo čim u životu zahtijeva određena odricanja, a ja težim da ona budu minimalna. Trudim se da svakodnevno izbalansiram vrijeme i obaveze, kako bih postigla da obavim sve zacrtane ciljeve. Dakle, organizacija je najvažnija“, rekla je nabolja studentkinja Filološkog fakulteta.

Za nju su tokom studija, od aktivnosti na Filološkom fakultetu, posebno značili Dani Frankofonije, manifestacija kojom se širom svijeta promovišu francuski jezik i kultura u svojoj raznolikosti.

"Studenti dobrovoljno učestvuju, pri čemu nam u organizaciji programa pomažu profesori. Učimo u okviru aktivnosti koju odaberemo, bilo da je u pitanju ples, gluma, muzika ili pak prezentacije. U nekom ranijem periodu sam učestvovala u pozorišnim komadima u okviru Festivala pozorišta, i smatram da je to najbolji način da se i vježba i nauči nešto novo", dodala je Dijana.

Dijana uskoro odlazi na program mobilnosti u grad Tur, u Francuskoj, gdje će boraviti cijeli drugi semestar.

"Smatram da je to izuzetna prilika da se upoznam sa francuskom kulturom i narodom uopšte, a to je nešto čemu sam težila još od osnovne škole".

Svim generacijama koje planiraju da se upišu na studijski program za Francuski jezik i književnost ona proučuje: Napravićete pravi izbor. Bez oklijevanja, straha i nečeg sličnog tome, uz rad i trud, kao i pomoć izuzetnih profesora, ostvarićete  veoma dobre rezulate.

Čak i ako ste na početnom nivou znanja francuskog jezika, Dijana preporučuje ovaj smjer, jer na njemu je puno takvih kolega ostvarilo uspjeh. Uz to se znanje stranog jezika može poboljšati tokom boravka u nekoj drugoj državi u Evropi (u okviru Erasmus + programa), među kojima je u ponudi i Francuska.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.