Filološki fakultet, 18.02.2020

Književna tribina sa Muharemom Bazduljom



X

Na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, 19. februara, u 12.00 sati, u svečanoj sali, biće održana književna tribina sa Muharemom Bazduljom (Travnik, 1977)  - piscem, novinarom i prevodiocem.

Njegovi romani su objavljeni i u prevodima na engleski, nemački, poljski, bugarski i makedonski jezik. Osim romana, piše kratku prozu te eseje i publicistiku. Pojedine priče i eseji prevedeni su na petnaestak jezika.

Redovno piše za sarajevski dnevni list Oslobođenje, kao i za beogradsku Politiku i magazin Nedeljnik. 2013. godine dobio je nagradu za najboljeg novinara u štampanim medijima u Bosni i Hercegovini od strane Društva novinara BiH. Dobitnik je nagrade redakcije beogradskog lista Danas „Stanislav Staša Marinković“ za novinarsku hrabrost i istraživačko novinarstvo, kao i nagrade „Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije za najbolji komentar.

Među djelima koje je preveo sa engleskog jezika su i knjiga izabranih pesama irskog nobelovca V.B. Jejtsa, te knjiga prepiske Alena Ginsberga i Džeka Keruaka. Živi u Beogradu.

Broj posjeta : 270