Filološki fakultet, 25.09.2020

Distance Learning platforma Univerziteta Crne GoreX

Poštovani korisnici,

Kao i u prošlom semestru, Distance Learning platforma https://dl.ucg.ac.me je dostupna kao pomoć u organizaciji nastave.

Studenti koji nisu dobili kredencijale, iste mogu dobiti preko sajta https://aktivirajnalog.edu.ucg.ac.me . Sve što je potrebno je da student popuni formu, a korisnički podaci će studentu biti poslati SMS-om na uneseni broj telefona. Ovim putem dobijate istovremeno email adresu na edu.ucg.ac.me domenu, znači ako ste, na primjer, dobili username marko.markovic, vaša nova mejl adresa je marko.markovic@edu.ucg.ac.me. Na portal se logujete se korisničkim imenom i lozinkom koji ste dobili (u ovom slučaju marko.markovic i dobijeni password (studentski kod)).

Ukoliko se prvi put prijavljujete na DL platformu, neophodno je da prilikom uspješne prijave popunite profil i postavite vašu akademsku e-mail adresu kao kontakt. Server će nakon potvrde poslati na taj mejl link sa aktiviranjem profila.

Ukoliko imate problem prilikom aktivacije naloga ili korištenja DL platforme, molimo vas da se obratite IT administratoru na mejl: dalibor@ucg.ac.me kako bi smo vam u što kraćem periodu izašli u susret.

Takođe, na platformi je dodat novi alat za uspostavljanje videkonferencijskog sistema BigBlueButton Image.

BigBlueButton (BBB) Image je open source videokonferencijski sistem koji posjeduje sve funkcionalnosti koje se očekuju od videokonferencijskog alata te se godinama koristi kao vodeća zamjena za komercijalna rješenja poput Adobe Connect-a.

Na ovaj način se značajno pojednostavljuje organizacija nastavnih aktivnosti i nastavnici i studenti imaju na raspolaganju virtuelnu učionicu gdje je moguće organizovati sve aktivnosti od održavanja video predavanja, uploada nastavnih materijala, održavanja kolokvijuma i testova, anketa, kao i niza drugih aktivnosti...

Za sva pitanja oko korištenja BBB sistema, takođe se možete obratiti administratoru Filološkog fakulteta.

Više o BigBlueButton Image sistemu za video konferencije možete pročitati na prethodnoj objavi, link.

Broj posjeta : 3717