Četiri bilateralna naučna projekta za Filološki fakultet




Četiri bilateralna naučna projekta za Filološki fakultet

Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovenije o naučnoj i tehnološkoj saradnji, Ministarstvo nauke Crne Gore i Javna agencija za istraživačku djelatnost Republike Slovenije raspisali su Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Slovenije za period 2021-2022. Nakon rezultata evaluacije obje strane, Mješovita komisija za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Slovenije, od prijavljenih 56, za finansiranje je odobrila 30 projekata, među kojima su tri sa Filološkog fakulteta:

- projekat „Savremeni folkor i tragovi njegovih transformacija“, koji će voditi prof. dr Ljiljana Pajović-Dujović (saradnja sa Institutom za slovenačku etnografiju Slovenačke akademije nauka i umjetnosti);

-  projekat „Tretman ranjivih grupa u medijskom diskursu u Sloveniji i Crnoj Gori“, koji će voditi prof. dr Igor Lakić (saradnja sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Ljubljani);

- projekat „Mapiranje roda u jeziku i kulturi u komparativnoj perspektivi: Crna Gora i Slovenija“, koji će voditi prof. dr Milica Vuković-Stamatović (saradnja sa Institutom za studije kulture i sjećanja Slovenačke akademije nauka i umjetnosti).

Nadalje, na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Austrije o naučnoj i tehnološkoj saradnji potpisanog, Ministarstvo nauke Crne Gore i Agencija za međunarodnu saradnju u obrazovanju i istraživanju Republike Austrije raspisali su Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Austrije za period 2021-2022. Nakon rezultata evaluacije obje strane, Mješovita komisija za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Austrije, od prijavljenih 16, za finansiranje je odobrila 11 projekata, od kojih će se jedan realizovati na Filološkom fakultetu:

- projekat „Višejezični putevi obrazovanja u Crnoj Gori“, koji će voditi doc. dr Jelena Knežević (saradnja sa Univerzitetom u Beču).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.