Terenska nastava ljetnje škole Preduzetništvo u turizmu baštine: Tura - Beautiful Baroque Town of Perast




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Trećeg dana ljetnje škole na engleskom jeziku pod nazivom "Preduzetništvo u turizmu baštine“, koja je akreditovana u okviru međunarodnog ERASMUS+ projekta IESP, polaznici su bili na još jednoj od veoma atraktivnih turističkih tura u Crnoj Gori, „Beautiful Baroque Town of Perast“.

Sertifikovana turistička vodičkinja Ana Žarić je tokom četvoročasovne turističke ture „Beautiful Baroque Town of Perast“ predstavila učesnicima najvažnije resurse i atrakcije Boke Kotorske kao što su barokni grad Perast, Muzej grada Perasta, ostrvo Gospa od Škrpjela i druge atrakcije.

Nakon toga polaznici ljetnje škole su posjetili Akvarijum Boka tj. Centar za zaštitu  biodiverziteta Jadrana, koji je organizaciona jedinica Instituta za biologiju mora Univerziteta Crne Gore, osnovana 28/02/2020. godine. Centar ima dvije cjeline i to: javni akvarijum i spasilački centar za morske kornjače. Institut je jedinstvena insitutucija u Crnoj Gori koja objedinjuje istraživanja i obrazovanje za promovisanje i praktikovanje efikasnog očuvanja morskih divljih životinja. Posjetom Akvarijumu polaznici su bili u prilici da u pratnji vodiča spoznaju značaj marinskog biodiverziteta za razvoj turističkih atrakcija i iskustava, kao i načine prezentovanja i tumačenja istog posjetiocima.

Ovom turističkom turom je nastavljena serija predavanja o tehnikama interpretacije kulturne i prirodne baštine, kao i o potencijalima razvoja kulturnog turizma u ovom dijelu Crne Gore. Kroz terensku nastavu su obezbijeđeni ključni inputi za potpunije razumijevanje tematske cjeline „Dizajniranje doživljaja u turizmu baštine“ i oblasti „Kreiranje proizvoda turizma baštine“.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.