Predavanja i radionice iz oblasti inovacija i održivog preduzetništva u turizmu baštine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Četvrtog dana ljetnje škole na engleskom jeziku pod nazivom "Preduzetništvo u turizmu baštine“, koja je akreditovana u okviru međunarodnog ERASMUS+ projekta IESP, polaznici su bili u prilici da učestvuju u predavanjima i radionicama posvećenim inovacijama i održivim modelima preduzetništvu u turizmu baštine.

 

Profesorica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, prof. dr Sanja Peković, je predstavila teorijske osnove, vrste i trendove u inoviranju turističke ponude. Nakon predavanja uspjedila je radionica, gdje je doktorand Jovana Janinović, saradnica u nastavi na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, predstavila polaznicima ljetne škole proces inoviranja i najvažnije faze u kreiranju i implementaciji novih ideja. Ovom prilikom su prezentovane brojne ideje i inovacije iz svijeta turizma, usluga i IT-a, te obezbjeđeni inputi za dovršavanje projekata koji će polaznici posljednjeg dana škole predstaviti kroz svoj finalni ispit.

 

Predavanjima i radionicama su zaokružene tematske cjeline „Razvoj i trendovi u turizmu baštine“ i „Održivo i odgovorno preduzetništvo u turizmu baštine“, sa posebnim osvrtom na oblast „Trendovi i inovacije u razvoju razvoju turizma baštine“.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.