Uspješno završena VI Međunarodna naučna konferencija „Trendovi u razvoju turizma i hotelijerstva“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet za turizam i hotelijerstvo uspješno je organizovao dvodnevnu Međunarodnu naučnu konferenciju „Trendovi u razvoju turizma i hotelijerstva“ u periodu 8-9. septembra 2023. godine.

Kao jedna od prvih i najznačajnijih konferencija u oblasti turizma u zemlji, Međunarodna naučna konferencija „Trendovi u razvoju turizma i hoteliejrstva“ još od 2009. godine okuplja veliki broj istraživača iz različitih naučnih disciplina povezanih sa turizmom i hotelijerstvom, turističkim kretanjima i procesima. Ovogodišnju konferenciju je otvorila prof. dr Đurđica Perović, dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, nakon čega je održala predavanje u okviru plenarne sesije na temu: „Održivi razvoj turizma i hotelijerstva u Crnoj Gori i izazovi implementacije ciljeva održivog razvoja“.

Ove godine, tokom dva dana, okupilo se preko 30 istraživača iz 5 zemalja, koji su kroz panele, plenarne sesije, okrugle stolove i radionice prezentovali značajne tendencije i inovativne procese koji obilježavaju turizam u XXI vijeku. Učesnici su bili u prilici da u okviru panela učestvuju u diskusijama na teme menadžmenta u turizmu, kulturne baštine, hotelskog menadžmenta, održivog razvoja, gastronomije, marketinga u turizmu i korporativne društvene odgovornosti.

U naporu da se konferencija učini dostupnom i mladim istraživačima, te time pomogne njihov akademski razvoj, ove godine organizovana je posebna sesija posvećena studentima master i doktorskih studija, u okviru koje su bili prezentovani i radovi koje su pripremili pod mentorstvom profesora ovog Fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.