Učesnici Festivala frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope u posjeti Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U srijedu 6. septembra 2023. godine, Fakultet za turizam i hotelijerstvo posjetili su studenti 57 univerziteta iz 18 zemalja u okviru jubilarnog 10. Festivala frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope. Studente je pozdravila prof. dr Đurđica Perović, dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, i tom prilikom istakla značaj internacionalizacije i jačanja međunarodne vidljivosti Univerziteta Crne Gore i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru. Nakon toga, uslijedila je radionica koju je vodila dr Jovana Janinović, saradnica u nastavi na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, na temu “Savremenih turističkih kretanja u Crnoj Gori”. U nastavku događaja studenti su kroz niz aktivnosti imali priliku da daju svoj doprinos jačanju multikulturalnosti i interkulturnog dijaloga te razvijaju kreativnost, akademske i umjetničke kompetencije.

Za učesnike je u popodnevnim časovima upriličen obilazak Starog grada Kotora u pratnji turističkog vodiča, te posjeta Akvarijumu Instituta za biologiju mora.

Organizatori ovogodišnjeg Festivala su Univerzitet Crne Gore i Frankofona univerzitetska agencija (AUF).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.