Nastavak uspješne saradnje sa Institutom Konfucije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Već drugu godinu zaredom na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo organizuje se kurs kineskog jezika i kulture u saradnji sa Institutom Konfucije. Ove godine kurs pohađa 16 studenata završne godine u trajanju od 10 sedmica. Osim osnova jezika struke, kurs pruža priliku upoznavanja sa kineskom kulturom, istorijom i gastronomijom.

Saradnja je počela akademske 2022. godine kada je tokom zimskog i ljetnjeg semestra kurs pohađalo preko 20 studenata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo. Povodom nastavka saradnje prof. dr Đurđica Perović, dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, je istakla značaj ovog projekta i podrške doc. dr Milene Lipovine Božović, direktorice Insitituta Konfucije, te posebnu zahvalnost uputila prof. Li Tianwen na vrlo sadržajnim predavanjima i savremenim nastavnim materijalima.

U nastojanjima dalje internacionalizacije i razvoja međunarodne saradnje, Fakultet za turizam i hotelijerstvo ulaže velike napore u edukaciju studenata i učenje stranih jezika, što rezultira značajnim projektima mobilnosti i vidljivosti Univerziteta Crne Gore na međunarodnom nivou.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.