Vodič francuske baštine na Balkanu objavljen u Francuskoj




Vodič francuske baštine na Balkanu objavljen u Francuskoj

U kolekciji Turizam i Društvo francuske izdavačke kuće LHarmattan objavljen je vodič nesvakidašnjeg frankofonog itinerera po Balkanu (Proposition dun itinéraire francophone insolite dans les Balkans). Vodič je namjenjen frankofonim kulturnim turistima u potrazi za predjelima, lokalitetima,  materijalnom i nematerijalnom baštinom na tlu Crne Gore i Srbije koja se vezuje za Francusku i frankofoniju.

Prisustvo francuskog jezika, francuske kulture, spomeničkog i arhitektonskog nasljeđa u Crnoj Gori predstavljeno je čitaocima kroz četiri poglavlja naslovljena: Dinastija Petrović Njegoš, Prijestonica Cetinje, Crnogorsko primorje i Unutrašnjost Crne Gore.

Publikacija francuskog vodiča predstavlja jedan od rezultata projekta ES Balk „Turizam, kultura i nastava francuskog jezika na univerzitetu“ u kojem je uz Univerzitet Paul Valery III iz Montpellier-a u Francuskoj i Univerzitet u Novom Sadu, učestvovao i Univerzitet Crne Gore. Uz prof.dr Ivonu Jovanović sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora koja je kourednica vodiča, na izradi publikacije učestvovali su sa UCG nastavnici Filološkog fakulteta studijskog programa za francuski jezik i književnost: prof.dr Jasmina Tatar Anđelić, prof.dr Dragan Bogojević i doc.dr Jasmina Nikčević.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.