Univerzitetska agencija za frankofoniju promovisala praksu studenata na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitetska agencija za frankofoniju, koja okuplja više od 1000 univerziteta lociranih u 119 država, promovisala je na svojoj Facebook stranici “profesionalizaciju turističke obuke i profesionalnu integraciju studenata koji govore francuski na Univerzitetu Crne Gore”.

Ispod slike studentkinje Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Laure Radulović, jedne od osam njih na praksi u budvanskim turističkim agencijama koje posluju sa frankofonim tržištem, navode:

“Francuski turisti u Crnoj Gori predstavljaju najbrojnije posjetitelje u Evropskoj uniji, pa su tako praktična obuka, jačanje i ažuriranje aktivnosti na francuskom jeziku za studente turizma izvanredne prilike za jednu lakšu integraciju na tržište rada”.

Studenti realizuju praksu u okviru projekta “Podrška usvajanju stručnih i jezičkih kompetencija studenata turizma” čiji su nosioci Univerzitetska agencija za Frankofoniju i Univerzitet Crne Gore.

“Osim rada u agenciji, studenti su angažovani na poslovima praćenja transfera i turističkog vođenja. Uprkos pandemiji izazvanoj korona virusom, turisti iz Francuske su se i ove godine, doduše u znatno manjem broju, odlučili za posjetu Crnoj Gori”, navodi prof. dr Ivona Jovanović sa Fakulteta za turizam i hotelijesrtvo.

Ovaj projekat, pored upoznavanja profesionalnog okruženja, obuhvata i održavanje tromjesečnog kursa francuskog jezika struke koji će studenti turizma i hotelijerstva pohađati počev od 5. oktobra.

Univerzitetska agencija za frankofoniju spada u najznačajnije visokoškolske i istraživačke institucije svijeta. Već 60 godina promoviše  ujedinjenu univerzitetsku frankofoniju, posvećenu kulturnom, ekonomskom i socijalnom razvoju društava.

Povezane vijesti: 

https://www.facebook.com/AUF.europecentraleetorientale/ 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.