Projekat BLUEWBC: ZOOM sastanak i aktivnosti u okviru WP2




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Radni sastanak partnera iz Erasmus + projekta BLUEWBC - Održivi razvoj Plavih ekonomija kroz visoko obrazovanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana, održan je u petak, 23. oktobra 2020. godine.

Pored radnih timova sa Pomorskog fakulteta i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore, događaju su prisustvovali predstavnici sa Vilnius Gediminas Tehničkog Univerziteta (VGTU) iz Litvanije, Norveškog univerziteta nauke i tehnologije, Pomorskog fakulteta Svaučilišta u Splitu, Privredne komore Crne Gore i Inovaciono-preduzetničkog centra „Tehnopolis“.

Tema sastanka je bila vezana za mogućnosti unaprijeđenja znanja i vještina iz oblasti inovacija i preduzetništva na univezitetskim jedinica, kao i mogućnosti poboljšanja kurikuluma, rada alumni organizacija, organizacije stručne prakse i drugo.

Poseban doprinos radu na navedwnim temama su dali studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo sa osnovnih i master studija (Laura Radulović, Milica Katnić, Jelena Lončar, Nikolina Zeković, Jovana Bulatović i Sara Mićunović).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.