Na Fakultetu dramskih umjetnosti zbog grupnih zadataka otežan januarski rok za studente




Na Fakultetu dramskih umjetnosti zbog grupnih zadataka otežan januarski rok za studente

Na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore januarski ispitni rok se odvija u prostorijama fakulteta, na Cetinju,  u skladu sa propisanim mjerama protiv širenja pandemije izazvane virusom COVID -19.

Prodekan za nastavu na ovom fakultetu Jovana Bojović kaže da je ovogodišnji januarski rok specifičan, zbog polaganja studenata u grupama u obaveznim grupnim zadacima, gdje odsutsvo jednog studenta utiče na cijelu grupu, naročito kad je riječ o studentima Glume i Pozorišne režije.

„Na sreću, ili na žalost, još u septembru, prije početka semestra dvije klase studenata glume, su bile pozitivne na virus COVID 19, što im je omogućilo neometan rad kasnije, tokom semestra. Za njih će neometano teći i janurski rok“, kazala je prodekan za nastavu ovih fakulteta Jovana Bojović.

Ono što je, takođe, karakteristično, objašnjava Bojanić jeste što studenti ovog fakulteta polažu u grupama i grupnim zadacima, što će reći da se odsustvo jednog studenta odražava na cijeli zadatak, te je ovo problem sa kojim se Fakultet trenutno suočava.

Senat UImageniverziteta Crne Gore je na sjednici održanoj krajem prošle 2020. godine donio odluku kojom  se odobrava dodatni ispitni rok studentima koji zbog obaveznih mjera samoizolacije, uzrokovanih  virusom COVID-19, nijesu bili u mogućnosti da polažu završni ispit. Ovaj rok će se organizovati od 1. do 5 marta.   

„Još uvijek nemamo preciznu informaciju koji broj studenata će polagati ispite u novom ispitnom martovskom roku, ali je izvjesno da će određen broj studenata, s obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom, iskoristiti i ovu dragocjenu mogućnost“, kazala je Bojanić. 

 

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-fakultetu-dramskih-umjetnosti-zbog-grupnih-zadataka-otezan-januarski-rok-za-studente

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.