I WILL: Inspiring Women’s Initiative-taking for Lasting Leadership na Fakultetu dramskih umjetnosti




I WILL: Inspiring Women’s Initiative-taking for Lasting Leadership na Fakultetu dramskih umjetnosti

U okviru inicijative I WILL: Inspiring Women’s Initiative-taking for Lasting Leadership, organizovana je radna posjeta delegacije OSCE Fakultetu dramskih umjetnosti.

Misija OSCE je vezana za osnaživanje ženskog liderstva, odnosno istraživanje o rodnoj ravnopravnosti u edukaciji, razvoju karijere i preduzetništvu, uzimajući u obzir javne politike, sa jedne, i postojeće prakse, sa druge strane.

Cilj posjete Fakultetu dramskih umjetnosti je bio razgovor o zastupljenosti i reprezentaciji žena u medijima i audiovizuelnoj industriji. Sastanku su prisustvovali dekan doc. dr EdinJašarović, prodekanica za međunarodnu saradnju mr Jelena Mišeljić, redovna profesorica Marija Perović i docent dr Vuk Vuković, koji su govorili o pitanjima rodne ravnopravnosti u
filmskoj industriji i medijima, iz perspektive iskustva u edukaciji, kao i do sada sprovedenih istraživanja na ovu temu.

Imajući u vidu da je projekat I WILL na početku svojeg razvoja, ekipi koja ga realizuje u Crnoj Gori želimo puno uspjeha u implementaciji i daljem radu na projektu. 

DEKANAT FDU - Cetinje



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.