Projekat filma Požari doc. mr Jovane Bojović podržan na konkursu Ministarstva kulture Italije
Projekat filma Požari doc. mr Jovane Bojović podržan na konkursu Ministarstva kulture Italije

Projekat dugometražnog igranog filma "Požari", po scenariju doc. mr Jovane Bojović, prodekanke za nastavu Fakulteta dramskih umjetnosti UCG, zatim reditelja Nikole Ljuce i producentkinje Bojane Radulović  u produkciji kompanije Code Blue Production, podržan je na konkursu Ministarstva kulture Italije iznosom od 75.000 evra.

Projekat „Požari“ prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje dugometraznih igranih filmova. „Požari“ su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena u društvu.

U toku krize srednjih godina roditelja, život mlade rukometašice Ane se znatno mijenja dolaskom smrtno bolesno babe u njihovu porodičnu kuću. Jedini spas od nadolazeće smrti, svo troje nalaze u Aninom misterioznom, zgodnom rukometnom treneru. Tokom tri vrela ljetnja dana, u gradu okruženom požarima, uslijediće opsesija, špijunske igre i piromanija koji prate porodičnu krizu.

Projekat “Požari” ranije je bio u selekciji EAVE Producers Workshop-a, Briselskog koprodukcijskog foruma (BRIFF) 2021, a bio je i u programu CoCoPITCH u okviru marketa Connecting Cottbus (CoCo).

Projekti podržani od strane Ministarstva kulture Italije mogu se pronaći na sledećem linku: 

https://cinema.cultura.gov.it//wp-content/uploads/dlm_uploads/2022/12/D.D.-21-dicembre-2022-rep.-4121-graduatoria-minoritarie-2022-II-sessione.pdf Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.