Studentkinja Lara Dragović osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu na festivalu u Konjicu




Studentkinja Lara Dragović osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu na festivalu u Konjicu

Studentkinja master studija studijskog programa Gluma, Lara Dragović osvojila je nagradu za najbolju glumicu u kategoriji mladih, na Međunarodnom festivalu glumca u Konjicu, u Bosni i Hercegovini. 

Na nedavno održanom međunarodnom festivalu glumca u Konjicu, izvedena je predstava “Druga strana vjetra”, koju je na osnovu dramatizacije stihova Mike Antića režirao vanr. prof. mr Branko Ilić. 

Ova koprodukcija između FDU Cetinje i Centra za kulturu Tivat nastala kao ispitni projekat studenata druge godine glume, selektovana je za program festivala u konkurenciji sa Kazalištem lectirum iz Zagreba, Kamernim teatrom 55 iz Sarajeva, Pozorištem mladih iz Sarajeva, Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, Narodnim pozorištem Mostar, Hrvatskim narodnim kazalištem Mostar, Bosanskim narodnim pozorištem iz Zenice.

Naši studenti su stali rame uz rame sa ovim regionalnim pozorištima, a Lara Dragović osvojila je nagradu publike za najbolju mladu glumicu. Kada naš rad na ovaj način biva prepoznat u regionu, našim studentima daje krila, a školi potvrdu da ono čemu učimo studente, neće ostati neprepoznato.

Lari čestitamo i želimo joj da joj nagrade u budućnosti postanu uobičajena stvar.

Više informacija na stranici: Festival glumca BiH Konjic 

DEKANAT

FDU - Cetinje

Foto



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.