Projekat dugometražnog filma Požari doc. mr Jovane Bojović podržan od strane Nacionalnog centra za kinematografiju Albanije




Projekat dugometražnog filma Požari doc. mr Jovane Bojović podržan od strane Nacionalnog centra za kinematografiju Albanije


Crnogorski projekat „Požari“, reditelja Nikole Ljuce, scenaristkinje Jovane Bojović i producentkinje Bojane Radulović, u produkciji kompanije Code Blue Production, te albanskog koproducenta “Era Film”, podržan je na konkursu Nacionalnog centra za kinematografiju Albanije.

Projekat „Požari“ prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje razvoja filmskih projekata. „Požari“ su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena u društvu.

U toku krize srednjih godina roditelja, život mlade rukometašice Ane se znatno mijenja dolaskom smrtno bolesno babe u njihovu porodičnu kuću. Jedini spas od nadolazeće smrti, svo troje nalaze u Aninom misterioznom, zgodnom rukometnom treneru. Tokom tri vrela ljetnja dana, u gradu okruženom požarima, uslijediće opsesija, špijunske igre i piromanija koji prate porodičnu krizu.
Projekat “Požari” ranije je bio u selekciji EAVE Producers Workshop-a, Briselskog koprodukcijskog foruma (BRIFF) 2021, a bio je i u programu CoCoPITCH u okviru marketa Connecting Cottbus (CoCo), a podržan je i od strane Ministarstva kulture Italije.

Saradnici na scenariju za “Požare” su Nikola Ljuca, Staša Bajac i Bojana Radulović. Producentkinja filma je Bojana Radulović, Code Blue Production (Crna Gora).

Projekti podržani od strane Nacionalnog centra za kinematografiju Albanije mogu se pronaći ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.