Filmovi studenata u takmičarskoj selekciji Hercegnovskog filmskog festivala 2023




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U takmičarskoj selekciji studentskog filma na ovogodišnjem  internacinalnom filmskom festivalu Herceg Novi, FDU Cetinje predstavlja se po izboru selektorke Maje Todorović sljedećim diplomskim ispitnim  filmovima:

- Sve ono između nas, Anje Kečalović, Pas koji se upiškio od sreće, Ilije Zekovića i Miks, Dušana Vojnovića.

Sva tri filma nastali su kao završni ispitni filmovi modula filmska režija na osnovnim studijama Filma i medija, pod mentorstvom redovne profesorice Marije Perović, u saradnji sa saradnikom u nastavi Seadom Šabotićem u toku akademske 2022. godine u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti i uz podršku Filmskog Centra Gore i Univerziteta Crne Gore. 

Četvrti slektovani film Dora, režija Ane Ćulum koja je studentkinja osnovnih studija Filma i medija, nastao je kao rezultat  rada na radionici i projektu  I  will, koji je bio posvećen ženskom preduzetnistvu i realizovan kroz partnerstvo FDU -  Cetinje i medjunarodne organizacije OSCE. Mentori na projektu su bili Sergio Basso, filmski reditelj i i profesor iz Italije i Marija Perović, filmska rediteljka i profesorica FDU Cetinje angažovani kao međunarodni specijalni konsultanti u sklopu kreativnog dijela radionice. Film Dora, već je nagrađen sa četiri nagrade, na festivalu - Cascadia women film festival odrzanom u BiH i  Adria Short film festivalu.

Takmičarska selekcija studentskog filma nam ove godine donosi i regionalne radove studenata iz susjednih zemalja i to: BiH, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

#SveBojeFilma #FFHNMFF #HercegNovi #Montenegro

Svim našim studentim želimo puno sreće u takmičarskoj selekciji i puno uspjeha u njihovim daljim filmskim ostvarenjima.

FDU - Cetinje

 

 

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.