Osnovan "Alumni klub FDU - Cetinje" kojim predsjedava Ilija Subotić, direktor CNP-a




Osnovan "Alumni klub FDU - Cetinje" kojim predsjedava Ilija Subotić, direktor CNP-a

Na Fakultetu dramskih umjetnosti osnovan je "Alumni klub FDU - Cetinje" kojim predsjedava istaknuti alumnista FDU - Cetinje Ilija Subotić. 

Nakon podnešene Inicijative od strane alumnista FDU - Cetinje i potpisivanja Memoranduma o saradnji između "Alumni kluba FDU - Cetinje" i dekana Fakulteta dramskih umjetnosti vanr. prof. dr Edina Jašarovića, donešen je i Pravilnik o radu Alumni kluba FDU - Cetinje, koji između ostalog sadrži generalne odredbe uređenja i rada organa, odnosno alumni  Odbora. Uporedo sa ovim Pravilnikom su definisani su i drugi opšti ciljevi saradnje i aktivnosti kao što su:

  1. Jačanje veza među alumnistima, i alumnista sa Fakultetom dramskih umjetnosti – Cetinje.
  2. Modernizacija obrazovnih programa: analiza, konsultacije, istraživanje, redizajniranje kurikuluma, integracija novih tehnologija i metoda u nastavne programe i planove, jačanje praktičnih znanja i vještina kod studenata i zaposlenih.
  3. Pružanje podrške studentima u njihovom akademskom i profesionalnom razvoju.
  4. Organizovanje radionica, okruglih stolova, panela i predavanja o različitim temama, razmjena informacija o inovacijama u profesionalnim i naučnim disciplinama, kao i razmjena stručnih, naučnih i praktičnih znanja među članovima, kako bi se doprinijelo kontinuiranom učenju, diskusiji i daljem profesionalnom razvoju aktulenih i bivših studenata, kao i zapošljenih na jedinici/Univerzitetu.
  5. Organizovanje društvenih okupljanja kako bi se alumnisti međusobno upoznali, razmijenili iskustva i uspostavili korisne kontakte.
  6. Podsticanje alumnista da razvijaju različite mehanizme podrške daljem akademskom, naučno-istraživačkom i/ili operativnom razvoju jedinice/fakulteta.
  7. Učešče u promociji Fakulteta dramskih umjetnosti – Cetinje kako u zemlji, tako i van nje, kroz različite aktivnosti i projekte.

Potpisivanje Memoranduma, donošenje Pravilnika i Inicijative za formiranje "Alimni kluba FDU - Cetinje" (koje možete naći u prilogu ove objave) realizovano je u Crnogorskom narodnom pozorištu uz prisustvo direktora CNP-a i predsjednika "Alumni kluba FDU - Cetinje", Ilije Subotića i dekana FDU - Cetinje, vanr. prof. dr Edina Jašarovića.   

Ilija Subotić je završio studije Produkcije u oblasti pozorišta, filma, radija i televizije na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje.

U Ministarstvu kulture obavljao je poslove samostalnog savjetnika za pozorišnu i filmsku djelatnost, učestvujući u pripremi, izradi i primjeni normativno-strateškog okvira u crnogorskoj kulturi, kao i poslovima domaće i međunarodne prezentacije i promocije savremenog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

Tokom decenijske službe u državnoj upravi bio član brojnih domaćih i međunarodnih radnih tijela i aktivnosti, predstavljajući pritom Crnu Goru u najreferentnijim evropskim programima, fondovima i asocijacijama u oblasti kulture.

Bio je direktor Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”, a sada obavlja funkciju direktora Crnogorskog narodnog pozorišta.

photo credit: CNP

DEKANAT 

FDU - Cetinje

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.