Počelo snimanje diplomskog filma studenta Seada Šabotića - Nekome svome




Počelo snimanje diplomskog filma studenta Seada Šabotića - Nekome svome

Sead Šabotić, student specijalistickih studija  na  Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje,  počeo je snimanje dokumentarnog filma, koji nosi naziv Nekome svome. Film nastaje kao završni rad na studijskom program Filmska i televizijska režija, pod mentorstvom istaknutog dokumentariste Vladimira Perovića, a u produkciji Live production iz Podgorice.

Direktor fotografije je Ivan Čojbašić, saradnik na scenariju i asistent režije je Milo Masoničić,  snimatelj zvuka Jovan Vučur, a producent filma Branimir Žugić. Film je sufinansiran  sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva kulture, a projekat su podržali i Fondacija Petrović Njegoš, produkcijska kuća Cinnamon iz Beograda i Opština Petnjica.

U filmu Nekome svome Šabotić govori o kućama koje grade iseljenici na području sjevera Crne Gore, a premijera se očekuje krajem ove ili početkom naredne godine.

Podsjećamo, Šabotić je do sada režirao dva kratka dokumentarna filma - Dan od snova i Revolucionarni Dom, koji su prikazani i nagrađeni na brojnim međunarodnim festivalima u Evropi. Film Revolucionarni Dom će, upravo ovih dana, biti prikazan i na Palićkom filmskom festivalu, u selekciji Mladi duh Evrope.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.