Fakultet dramskih umjetnosti, 15.09.2020

Test opšte informisanosti i usmeni razgovor sa komisijom obavezan dio prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umjetnosti UCGX

Prijemni ispiti na Fakultetu dramskih umjetnosti UCG biće organizovani na studijskim programima Drama i pozorište gdje je ostalo upražnjeno devet mjesta, studijskom programu Gluma, sa dva slobodna mjesta i Film i mediji, sa upražnjenih šest mjesta, 15. i 16. septembra 2020. godine.

ImageProdekan za nastavu ovog fakulteta Jovana Bojović navodi da će se, kao i do sada, prijemni ispiti organizovati u skladu sa mjerama propisanim od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

"Tačan raspored polaganja prijemnih ispita biće istaknuti na veb stranici fakulteta https://www.ucg.ac.me/fdu", kazala je Bojović.

Obavezan dio prijemnog ispita na svim studijskim programima je, kako navodi ona, test opšte informisanosti i usmeni razgovor sa komisijom.

"Pojedinačne strukture razlikuju se u zavisnosti od studijskog programa i mogu se pronaći na sajtu Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore“, kazala je ona.

Bojović je savjetovala kandidatima da uz čitanje obavezne literature i pripremu potrebnih zadataka zanemare tremu i pokažu samopouzdanje i vjeru u sebe i kao što je glasio jedan od slogana kampanje, da „ponesu talenat“.

 

Korisni linkovi o strukturi prijemnih ispita za studijske programe: 

Drama i pozorište: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1255/objava/86216-struktura-prijemnog-ispita-u-iv-upisnom-roku-na-studijskom-programu-drama-i-pozoriste 

Film i mediji: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1255/objava/86215-struktura-prijemnog-ispita-u-iv-upisnom-roku-na-studijskom-programu-film-i-mediji 

Gluma: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1255/objava/86214-struktura-prijemnog-ispita-u-iv-upisnom-roku-na-studijskom-programu-gluma 

 

Broj posjeta : 263