Održana Olimpijada znanja 2022: Objavljeni zadaci sa rješenjima
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Olimpijada znanja 2022, takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka, održana je juče, u nedjelju, 15. maja,  u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, u Podgorici.

Takmičenje se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Rektora Univerziteta Crne Gore, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i kompanije doMEn, Prirodno-matematičkog fakulteta UCG i Društva matematičara i fizičara Crne Gore.

Učenici srednjih škola iz svih predmeta takmičili su se po gimnazijskom programu, a svaka škola, i osnovna i srednja, mogla je poslati do četiri učenika po kategoriji obuhvaćenoj takmičenjem, po razredu i po predmetu.  Prijavljeni takmičari imali su priliku da pokažu svoje znanje iz matematike, fizike, biologije, hemije i programiranja.  

Cilj ovog takmičenja je popularizacija prirodno-matematičkih nauka, usljed prepoznavanja potrebe da se kontinuirano podstiču daroviti učenici da razviju i iskažu svoj talenat.

Zadaci i rješenja takmičenja Olimpijada znanja već su objavljeni na veb stranici Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore (dostupni u prilogu ove vijesti).  

Rang lista prijavljenih takmičara biće takođe istaknuta na veb stranici Prirodno-matematičkog fakulteta UCG.

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.