Informacije o narednom času Govor IV - 22.04.2020 21:11




Dragi studenti,

nadamo se da ste dobro i zdravo te da ste odmorili tokom praznika. Ubuduće ćete informacije o planiranoj nastavi pored email, Viber i Skype platforme moći da vidite i ovdje. 

Kao što znate, sa predavanjima stigli do 11.nedjelje, a nastava traje ukupno 15 nedjelja što znači da po akademskom kalendaru računajući i na prvomajske praznike imamo još 7 časova do početka ispitnog roka. 

 
Kako biste uprkos izolaciji uspješno priveli kraju sve zadatke s predmeta Govor IV, molimo vas da savjesno i ozbiljno (kako zaista jeste radili u ovom semestru), uradite i nove zadatke, koje ste dobili a mail, a ukoliko ste zaboravili da sa Cetinja donesete knjigu prof Đorđevića imate uz ovu objavu prikačen fajl s fotografijama iz knjige koje se odnose na nastavak rada shodno planu i programu, sa zadacima koji su vam povjereni (isti fajl dobili ste i mail-om). Sve što nismo obradili (npr žargoni u knjizi prof Đorđevića), možete prijaviti kao vaš slobodan izbor.
Dakle, nastavljamo sa istočno-hercegovačkim dijalektima, pogledajte mapu, nama su to bliski govori (bosanski, mostarski, dubrovački) ali i  karakteristične govore, npr mlađi ikavski(Lika,Split) i govore jugoistočne Srbije (niško-leskovački i prizrensko-timočki govor) koji su vam manje poznati, ali jednako potrebni za razvijanje fleksibilnosti i dijapazona.
 
Mostarski- Danica (Hasanaginica)
Dubrovački-Stefan i Marko (Dundo Maroje)
Bosanski-Lara( Odumiranje medjeda)
Mladji ikavski govori-Lički govor, Pavle (Klupko)
Prizrensko-timočki, niško-leskovački, Lazar (Ivkova slava)
Prizrensko-timočki, niško-leskovački, Mira (Zona Zamfirova)
 
Za petak pročitajte osnovne osobine i spremite se da nam tečno pročitate tekst.
 
Ostvaljamo vam da sami izaberete i predložite šesti zadatak, po vlastitom izboru.
Hvala vam na dosadašnjem odnosu i zalaganju.
 
Vidimo se u petak na Skype-u, u uobičajenom terminu časa.
 
Srdačan pozdrav



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.