Novi zadaci




Zadaci za studente koji predmet slušaju 1. put: 

Novi zadatak ima formu samostalnog istraživačkog rada.

Uvažavajući izrečene privremene mjere borbe protiv korona virusa, studenti imaju zadatak da sprovedu samostalno florističko istraživanje, prvenstveno samonikle flore u blizini svog mjesta boravka. Sa izuzetkom voćki iz rodova Prunus, Pyrus, Malus i Cydonia, iz istraživanja trebaju biti isključene gajene biljke.

Sve zabilježene vrste trebaju biti sakupljene, herbarizovane, etiketirane ali i fotografisane. Poželjan dio fotodokumentacije su i fotografije lokaliteta i staništa na kojima su vrste sakupljenje. U identifikaciji koristiti Malu floru Hrvatske ili neke druge raspoložive ključeve.  

Rad će se bodovati ekvivalentno poenima sa preostalih semestralnih provjera znanja (2. kolokvijum, test, seminarski rad), tj. sa 35 poena. Sa maksimalnim brojem poena će biti ocijenjen rad koji sadrži 70 tačno određenih vrsta.

Rok za predaju rada je 15. maj.  

Rad ne mora bit predat kao cjelina, nego se može slati u djelovima i prije krajnjeg roka. Recimo u tri dijela, s tim što će prvi obuhvatati 20 vrsta i biti poslat odmah po završetku identifikacije, drugi i treći sadržati po 25 vrsta ....  

Pošto će se u radu ocjenjivati tačnost identifikacije, konsultacije se odnose isključivo na koncept rada, ali ne i na provjeru identifikacije. 

Detaljna upustva o konceptu rada će uskoro biti oglašena, a do tada studenti mogu započeti sa sakupljanjem materijala,  izradom fotodokumentacije i identifikacijom. 

Studentima ponovcima će biti dodijeljeni individualni zadaci. Zainteresovani studenti treba da se jave predmetnom nastavniku do kraja sledeće radne sedmice.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.