Intenzivirana mobilnost studenata Arhitektonskog fakulteta u zimskom semestru 2021/22. godine




Intenzivirana mobilnost studenata Arhitektonskog fakulteta u zimskom semestru 2021/22. godine

Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u zimskom semestru akademske 2021/22. godine, značajno je uvećana studentska mobilnost. Osam studenatkinja Arhitektonskog fakulteta koristi Erasmus + mobilnost i to: na Univerzitetu La Sapienza u Rimu borave po dvije studentkinje V i IV godine studija, na Politehnici u Bariju dvije studentkinje IV godine (period od 10 mjeseci), jedna studentkinja V godine na Pamukkale Univerzitetu (Turska) i jedna studentkinja magistarskih studija (program 3+1+1) na Univerzitetu u Turu (Francuska).

Pored toga, i dolazna studentska mobilnost je u porastu. Na Arhitektonskom fakultetu tokom zimskog semestra borave dva studenta V godine sa Univerziteta u Turu (Francuska) i jedna studentkinja III godine sa Pamukkale Univerziteta u Turskoj.

"Ovo je do sada najintenzivnija razmjena studenata u okviru Erasmus+ programa na Arhitektonskom fakultetu. I u prethodnoj akademskoj godinu su, i pored nepovoljnih okolnosti prouzrokovanih aktuelnom pandemijom, takođe ostvarene četiri odlazne studentske mobilnosti: dvije na Univerzitetu u Ljubljani i dvije na Univerzitetu u Pečuju (Mađarska). Raduje nas povećana studentska mobilost i nadamo se da će se ovakav trend rasta nastaviti i dalje", izjavila je prodekanka za međunarodnu saradnju prof. dr Slavica Stamatović Vučković.

Kratkoročne mobilnosti predviđene kroz dvije aktuelne CEEPUS mreže u koje je Arhitektonski fakultet uključen, zbog opšte pandemijske situacije, neće moći biti ostvarene tokom oktobra mjeseca i najvjerovatnije će, kako najavljuju kolege sa Univerziteta u Brnu (Češka), biti sprovedene iskljućivo putem online platformi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.