Medjunarodna konferencija MECO’2017 u Baru od 11. do 16. Juna




Medjunarodna konferencija MECO’2017 u Baru od 11. do 16. Juna

U periodu od 11. do 15. juna 2017. u Baru, Hotel Princess će se održati „6th Mediterranean Conference on Embedded Computing” (6-ta Mediteranska konferencija o ugrađenim računarskim sistemima), poznatija kao MECO.

MECO konferencija jenastala na tlu Crne Gore i najvećeg je medjunarodnog renomea. Indeksirana je od strane priznatih naučnih baza kao što su IEEE, SCOPUS, Web of Science (WoS), Google Scholar. Selektovani radovi sa ove konferencije se štampaju u specijalnom broju SCI indeksiranog Elsevierovog časopisa „Microprocessors and Microsystems“ (MICPRO) . Radovi prezentirani na MECO konferenciji su citirani više od 2500 puta u GoogleSchollar-u. Ove godine MECO beleži rekordan broj radova, preko 130 iz više od 30 zemalja sa četiri kontinenta, koji su izabrani poslije procesa dvostruke recenzije. Tu je i 6 eminentih predavača po pozivu sa prestižnih univerziteta i institucija kao što su Indiana University, University of Pitssbursg, University of Siena, Maxeler Tehnologies itd. U okviru MECO konferencije se održava i „5th EUROMICRO/IEEE Workshop on Embedded and Cyber-Physical Systems -ECYPS’2017“ (5-ti Workshop o Cyber Fizičkim Sistemima).

Od samog početka Univerzitet Crne Gore je ko-organizator MECO konferencije u saradnji sa, IEEE, krovnom svetskom organizacijom elektrotehničkih i računarsko-informacionih nauka, EUROMICRO, Evropskom asocijacijom za mikroelektroniku, Crnogorskom Asocijacijom za Nove tehnologije (MANT), Ministarstvom nauke Crne Gore, Univerzitetima u Eindhovenu, Univerzitetom u ZagrebuRyazanskim radioelektronskim univerzitetom i kompanijom Čikom.

MECO konferencijom i ECYPS Workshopom predsjedavaju Prof. dr Radovan Stojanović sa ETF-a sa Elektrothničkog fakulteta UCG-a i Prof, dr Lech Jozwiak sa Univerziteta u Eindhovenu (Holandija)

MECO 2017 & ECYPS 2017 nagradjuju 1 studenata PMF-a (Smjer racunari)  učešćem na MECO konferenciji i seminaru„Seminar and training in embedded computing and cyber physical systems“. Više informacija o programu i proceduri prijavljivanju možete naći na MECO 2017

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.