Dan otvorenih vrata Addiko banke na Prirodno-matematičkom fakultetu 13. novembra




Dan otvorenih vrata Addiko banke na Prirodno-matematičkom fakultetu 13. novembra

Poštovane koleginice i kolege,

pozivamo vas na “Dan otvorenih vrata Addiko banke na Prirodno-matematičkom fakultetu – Učimo uz Addiko!”, koji će biti organizovan 13. novembra u 15h, u Svečanoj sali 225. Cilj događaja je predstavljanje mogućnosti primjene matematičkog znanja u Addiko banci.

Upoznajte se sa Addiko bankom kao poslodavcem, načinom rada i njenim funkcionisanjem. Poseban osvrt biće na važnostima učenja matematike, kao i na oblastima poslovanja banke u kojima studenti imaju priliku da grade profesionalnu karijeru nakon završenih studija.

Agenda događaja:

15:00 – Nakon uvodne riječi studentima će se obratiti Jelena Đuranović, koja će ispred ljudskih resursa pričati o građenju karijere u agilnom okruženju, razvojnim mogućnostima koje matematičari imaju u banci, kao i o programima koje banka nudi za profesionalno usavršavanje i praksu.

15:15 – O tome zašto je važna primjena matematičkih znanja u oblastima  upravljanja podacima i kontroli rizika, govoriće Biljana Vujović. U domenu upravljanje rizicima matematičari će raditi na kvantificiranju rizika pomoću matematičkih modela koji će im omogućiti razumijevanje kreditnog rizika, rizika  likvidnosti, tržišnog rizika i operativnog rizika. Uz navedeno biće objašnjeni i stres testovi koji pokazuju da li je banka sposobna da izdrži krize na lokalnom i globalnom nivou.

15:35 – O razvojnim mogućnostima studenata PMF-a u okviru IT sektora u banci, govoriće Maja Vujačić. Cilj prezentacije je razumijevanje prilika koje studenti imaju u dinamičnom okruženju velike grupacije i primjena praktičnih znanja. Posebna pažnja biće posvećena predstavljanju Addiko Digitalne banke i robotizaciji kao tehnologije budućnosti.

15:55 – Pitanja i odgovori

Dobro došli!

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.