Gostujuća onlajn radionica: Metoda presjeka u parametarskom dizajnu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Četvrta onlajn gostujuća radionica iz oblasti parametarskog modelovanja, pod nazivom: "Metoda presjeka u parametarskom dizajnu", koju će voditi prof.dr Bojan Tepavčević sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, departman za arhitekturu i urbanizam, biće realizovana u nedjelju, 27.12.2020. 10-13h. 

Kratak opis radionice:

Dizajn korišćenjem ravanskih presjeka je metod koji ima široku primjenu u kreiranju parametarski generisanih struktura. Pomenuta metoda koristi se dizajnu enterijera, paviljonskih struktura, kao i za generisanje složenih konstruktivnih elemenata. U okviru radionice biće pokazani primjeri primjene ove metode kao i način na koji se ovom metodom dizajna mogu generisati složene forme i kreirati crteži spremni za fabrikaciju i izvođenje.

Bojan Tepavčević je arhitekta i vanredni profesor na Departmanu za arhitekturu, Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu, gdje predaje predmete iz oblasti digitalnih tehnologija u arhitekturi.

Kao predavač gostovao je na više univerziteta u zemlji i inostranstvu uključujući UNITEC Auckland, (Novi Zeland), UAH Madrid, (Španija), UTC Cluj (Rumunija), PTE Pecs (Mađarska), UNIVPM Ancona (Italija). Rukovodilac je specijalizovanog master programa iz oblasti digitalnih tehnologija u arhitekturi i jedan je od osnivača Centra za digitalni dizajn na FTN-u.

Kao ekspert za parametarski dizajn i digitalnu fabrikaciju, koautor je nekoliko realizovanih enterijera i arhitektonskih instalacija. Trenutno se bavi istraživanjima u oblasti parametarskog dizajna, vizualizacije i masovne kastomizacije u internet okruženju.

Link za pristup radionici:

https://us02web.zoom.us/j/82392769024?pwd=Z2FCYlBMb0pJZGJDUmEvcjQxZzRkQT09

Meeting ID: 823 9276 9024

Passcode: 899084



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.