Nagrada Božidar Milić uspješno promovisana




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Univerzitetu Crne Gore, 20.decembra 2018. uspješno je promovisana Nagrada Božidar Milić, uz prisustvo velikog broja posjetilaca.

Ustanovljeno je da  će se Nagrada sastojati se od tri priznanja (iz svih oblasti u kojima se ogledao rad arhitekte,  prof. dr Božidara Milića)  i prvi put biti dodijeljena u decembru 2019.godine. 

Osnovana je na inicijativu i pod pokroviteljstvom porodice profesora Božidara Milića i Arhitektonskog fakulteta u Podgorici.

Nagrada koja nosi ime arhitekte i urbaniste prof. dr Božidara Milića osnovana je sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao iz oblasti arhitekture i arhitektonskog stvaralaštva, urbanizma i prostornog planiranja, zaštite graditeljskog nasljeđa i  unaprjeđenja nastave iz oblasti arhitekture i građevinarstva, gdje se samim tim ustanovljavaju  kriterijumi za njeno vrednovanje u Crnoj Gori, kao i na međunarodnom nivou.

O nagradi i dijelu Božidara Milića na Promociji su govorili: dekan Arhitektonskog fakulteta - arhitekta prof. Dr Svetislav Popović i Vesna Lainović- ćerka prof. dr Božidara Milića, kao osnivači nagrade, Arhitekta Pavle Popović, istoričarka umjetnosti prof. Dr Marta Vukotić Lazar i menadžer nagrade arhitekta Mr Sandra Lalić. Promociju je moderirala arhitekta Mr Ana Dobrašinović. O vizuelnom identitetu Nagrade govorili su predstavnici dizajnerskog studija Fleka iz Podgorice, koji su se osim za izgled i logo Nagrade pobrinuli i za dizajn pratećeg promotivnog materijala.

Promociji je završena dodijelom zahvalnica državnim i lokalnim institucijama, privrednim društvima i pojedincima koji su pružili podršku u osnivanju Nagrade Božidar Milić. Podršku su pružili: Skupština Crne Gore, Opština Glavni Grad Podgorica, Rektorat Univerziteta Crne Gore, Arhitektonski fakultet, Mašinski fakultet, Inženjerska komora, Privredna komora, RTCG, KNAUF doo, M-projekt doo, Čelebić doo, HM MAMULA MONTENGRO DSD TIVAT, Green house, Fleka doo, Orarch design, UNIDOM doo, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost-Podgorica, Jovović Novica.

Uskoro više inforamcija na zvaničnom sajtu Nagrade Božidar Milić www.bozidarmilic.me.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.